Myinlife helpt mantelzorgers en mensen met dementie de kracht van de eigen omgeving te benutten.

Mark, Jannie en Mieke van Velzen
Mark van Velzen (73 jaar)

Ik gebruik Myinlife om familie, vrienden en buren te betrekken bij het leven van mijn vrouw Jannie. Ze heeft dementie, en we kunnen af en toe wel wat hulp gebruiken. Zo gaat onze kleindochter Mieke regelmatig met haar wandelen. Heerlijk ontspannend! We kijken regelmatig samen op Myinlife naar foto's en berichtjes die door familie zijn geplaatst.

Mark van Velzen (73 jaar)

Kringen

Met kringen wordt op een overzichtelijke manier jullie eigen omgeving in groepen ingedeeld. Zo kunnen jullie berichten en vragen eenvoudig delen met de juiste mensen.

Kringen

Tijdlijn

Hier delen jullie dagelijkse gebeurtenissen met elkaar. Zo houden jullie je eigen kringen op de hoogte van hoe het gaat, wat er speelt in jullie leven, nieuwtjes of activiteiten. Deel de fijne momenten en vind steun als het even tegenzit. De tijdlijn houdt jullie ook op de hoogte van leuke gebeurtenissen die mensen in jullie kringen meemaken.

Tijdlijn

Helpen

De zorg voor mensen met dementie kan best intensief zijn. Mensen in jullie omgeving kunnen jullie helpen, maar weten misschien niet altijd goed waarbij. Laat jullie omgeving weten waarbij je hulp wilt. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij de administratie, in het huishouden, aan elkaar gezelschap houden of het ondernemen van een leuk uitje samen.

Helpen

Persoonlijke berichten

Gebruik persoonlijke berichten om een bericht te sturen naar één of meerdere specifieke personen in jouw kringen. Ook kun je met behulp van een persoonlijk bericht iemand snel op de hoogte brengen en een afspraak maken.

Persoonlijke berichten

Zorgboek

Soms, bijvoorbeeld tijdens ziekte of een vakantie, is het nodig om de zorg tijdelijk aan iemand anders over te kunnen dragen. Hier kun je alle gegevens opnemen waarvan je vindt dat ze voor mensen in de binnenste cirkel belangrijk zijn.

Zorgboek

Agenda

In de agenda kunnen jullie aangeven wanneer en waarbij je hulp kunt gebruiken. Jullie omgeving kan hier op reageren door aan te geven of zij hulp kunnen bieden.

19

Agenda

Kompas

Als je geconfronteerd wordt met dementie in je directe omgeving kan dat veel vragen oproepen. Het Kompas helpt jou de juiste informatie te vinden. Het biedt bronnen met actuele informatie over dementie en over het bieden van mantelzorg.

Kompas

Ook aan de slag met Myinlife?

Myinlife verbindt iedereen rondom je naaste met dementie. Via Myinlife regel je samen de zorg voor je naaste met dementie.

Ik doe mee aan Myinlife

Myinlife app beschikbaar in de App Stores

Myinlife is nu ook als app toegankelijk voor je tablet en smartphone. Hiermee blijf je snel op de hoogte van elkaar en organiseer je eenvoudig de zorg samen met de mensen om je heen. Download de app nu gratis in de app-stores en meld je aan via de bovenstaande knop 'Ik doe mee aan Myinlife'.

Mieke van Velzen (23 jaar)

Ik woon ver weg en zie mijn opa en oma niet meer zo vaak als vroeger. Zij genieten er nog steeds van als ik af en toe eens langskom, ook al heeft oma Jannie nu soms mindere dagen. Mijn opa Mark zorgt altijd goed voor haar, maar kan wel wat hulp gebruiken. Natuurlijk doe ik ook mee met Myinlife! Zo blijf ik op de hoogte én weet ik beter waarmee ik zou kunnen helpen.

Mieke van Velzen (23 jaar)

Waarom Myinlife?

De Myinlife website is met en voor mantelzorgers en mensen met dementie ontwikkeld en het gebruik wordt samen met hen geëvalueerd. Myinlife is bedoeld om op een positieve manier dagelijkse gebeurtenissen te delen met de mensen om je heen. Je kunt op een laagdrempelige manier de omgeving betrekken in de dagelijkse zorg.

Dit kun je met Myinlife:

  • via zorgkringen blijft iedereen voortdurend op de hoogte; je bepaalt zelf wie wat mag zien
  • uitwisselen van foto’s en verhalen ondersteunt de onderlinge betrokkenheid
  • inplannen van afspraken gaat makkelijk en is voor iedereen in de agenda meteen zichtbaar
  • delen van een hulpvraag is simpel en je kunt meteen reageren
  • met de mobiele Myinlife app blijf je ook onderweg op de hoogte van het laatste nieuws
Logo's Alzheimer Nederland, Maastricht UMC+, Alzheimeronderzoekfonds Limburg en Alzheimer Centrum Limburg